familie

Sloop Gladiolenstraat

Het officiële startsein voor uitvoering van de stadsdeelvisie in Kerkrade-West is nog maar net gegeven of de eerste concrete stappen worden al gezet. Ontwikkelingen die de bewoners alleen maar ten goede zullen komen. Door uitvoering van de stadsdeelvisie ontstaat letterlijk meer ruimte, waardoor onder andere meer groen en speelvoorzieningen gerealiseerd kunnen worden.

 

Krimp betekent minder huizen
Door de vergrijzing in de regio Parkstad, meer mensen met een hogere leeftijd en de bijkomende ontgroening, minder mensen in de lagere leeftijd, daalt de bevolkingsomvang. Om leegstaande woningen te voorkomen, moeten er woningen worden gesloopt.  

Sloop Gladiolenstraat

 

Gladiolenstraat
Hestia groep start in mei 2011 met de sloop van de portieketagewoningen in de Gladiolenstraat. De sloopvergunning is inmiddels aangevraagd. Het gaat om het woonblok met de huisnummers 1 tot en met 47. Alle woningen zijn al leeg. De sloopwerkzaamheden kunnen tot geluidsoverlast leiden en overlast veroorzaken voor de omgeving  in de vorm van stof. De buurtbewoners zijn hierover geïnformeerd.
Als alles volgens planning verloopt, zijn de sloopwerkzaamheden in juli afgerond. Het gebied wordt tijdelijk ingericht en met gras ingezaaid, in afwachting van een structurele invulling overeenkomstig de stadsdeelvisie. 

Klik hier voor het fotoboek van dit project.

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten