jongmeisje

Park Heilust

Omdat er in Kerkrade-West in de toekomst minder woningen nodig zullen zijn, worden er woningen gesloopt. Daardoor ontstaat ruimte, ruimte om meer groen en meer recreatie in de buurt te brengen. Dat willen we realiseren door een park en een speeltuin aan te leggen in de Heilust.

 

Park Heilust

Het moet vooral een park ‘voor en door bewoners’ worden; een prettige en veilige ontmoetingsplek voor jong en oud. Daarom willen wij graag samen met u invulling geven aan het park.

 

Eerste ontwerp
De gemeente Kerkrade en Hestia groep hebben bureau Lubbers ingeschakeld omdat zij gespecialiseerd zijn in landschapsarchitectuur. Zij hebben de kennis van en ervaring met de inrichting van parken. Zij zullen ons begeleiden bij de inrichting van Park Heilust en hebben alvast een eerste ontwerp gemaakt. Onderstaand dit eerste ontwerp.

 

Kaart park Heilust voor wenskaart_wHet ontwerp laat zien dat we met de aanleg van Park Heilust een verbinding maken tussen het noordelijk gelegen Park Gravenrode en het zuidelijke Pferde- Landschaft. In het eerste ontwerp wordt het park, door de aanleg van hagen (grijze, liggende streepjes), opgedeeld in diverse 'tuintjes' (groene blokjes). Een Cruijff Court is reeds voorzien. Ook ziet u op het kaartje heel duidelijk de speeltuin (geel) en de natuurspeelplaatsen (groen gestreept in Parkbos) aangegeven. De laatste weken heeft u ideeën en wensen kunnen indienen via wenskaarten en via een formulier op deze website. Ook heeft een bijeenkomst plaatsgevonden met een aantal bewoners uit Heilust.

 

De komende weken zullen al de ideeën en wensen worden bekeken en zover mogelijk verwerkt in het ontwerp. Op woensdag 7 maart is er weer een bijeenkomst gepland waar de eerste resultaten worden getoond. Wilt u ook deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld dit dan even bij één van onderstaande personen.
 

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Hein Bracun of Mado van Oppen van de gemeente Kerkrade, bereikbaar op telefoonnummer 14 045 of via e-mail: .... Of met Manuel Penders of Brigitte Dankelman van Hestia groep, bereikbaar op telefoonnummer (045) 533 94 94 of via e-mail: ....

Nieuwsbrief Heilust

HEEMwonen en de gemeente Kerkrade geven in het kader van West wint aan ruimte een digitale nieuwsbrief uit. Hierin komen zaken aan de orde die spelen in Kerkrade-West. Schrijf u hieronder in en ontvang een melding elke keer als een nieuwe editie van de nieuwsbrief online staat!

twitter_westwintVolg ons op Twitter

@Westwintaanruim

Goede ideeën in West!

Heeft u ideeën over dit project? Laat het ons weten